Ik werd geïnspireerd door, jawel, een video van Kylie Jenner en Karrueche Tran die samen fishtaco’s gingen maken. Het is inmiddels een aantal jaar geleden dat ik de video voor het eerst zag, maar sindsdien heb ik regelmatig de neiging gehad om ze na te maken. De crunch en het sappige geluid dat je hoort als Kylie een hap neemt klinkt té lekker. (Oké, dat moet je echt zelf gaan kijken, want als ik het zo zeg klinkt het minder lekker, haha! Klik hier voor de video).

Oké, sinds die video ben ik een beetje obsessed met fishtaco’s. Ik wilde ook in zo’n krokante, sappige taco bijten met heerlijke gekruide garnalen, zachte romige avocado en een heerlijke saus met onder andere zure room en limoen.

Ik besloot mijzelf maar eens bij elkaar te rapen en een eigen variatie te maken op de fishtaco’s van Kylie Jenner.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

Voor de vulling

  • 300 gram gepelde garnalen
  • een rode ui
  • Twee teentjes verse knoflook
  • 4 tomaten
  • 2 avocado’s
  • een klein zakje ijsbergsla
  • Verse peterselie
  • cajunkruiden
  • knoflookpoeder

Voor de saus

  • 250 gr sour cream
  • 1 á 2 el mayonaise
  • limoensap van een halve limoen
  • knoflookpoeder
  • Twee thl siracha
  • Optioneel: salsasaus

Voor de taco’s

  • een fles zonnebloemolie
  • 8 kleine tortilla’s (wij hadden echt de allerkleinste maar we denken dat de normale handiger eten en je daar dan 2-3 van eet)

Bereidingswijze:

  1. Begin met het kruiden van de garnalen, voeg de cajun en knoflookpoeder toe en meng goed. Laat de kruiden even intrekken.
  2. Maak ondertussen de saus, meng een bakje zure room met de mayonaise en voeg wat limoensap toe. Breng op smaak met knoflookpoeder en een scheutje siracha. Dit kan je helemaal naar eigen smaak doen, de zure room maakt het wat zuurder, de mayo romiger, de limoen frisser en de siracha scherper, doe wat je lekker vindt!
  3. Vervolgens snij je de tomaat, hak je de peterselie en snipper je de ui. Eventueel kan je de garnalen halveren zodat je ze makkelijker kan eten.
  4. Zet vervolgens een pan op het vuur met een scheut olie. Fruit de ui in de pan tot deze glazig wordt. Ik heb zelf nog twee teentjes verse knoflook toegevoegd.
  5. Zodra de ui glazig wordt doe je de garnalen erbij. Bak tot de garnalen roze van kleur worden, voeg dan de tomaat en peterselie toe. Zet het vuur zacht.
  6. Vul een pan met een laag zonnebloemolie, genoeg om de tortilla te laten drijven. Wacht tot de olie heet is en leg er dan één tortilla in. Na 30 seconden draai je de tortilla om en vouw je de tortilla dubbel zodat het lijkt op een tacoschelp. Keer regelmatig en bak tot de tortilla goudbruin is van kleur.
  7. Laat de tortilla’s uitlekken op een bord met keukenpapier.
  8. Snijd een avocado in kleine stukjes en vul de tortilla’s met het garnalenmengsel, de avocado en een schep van het zure room mengsel. Eventueel kan je nog wat sla en tomatensalsa eroverheen doen.

Zet de servetten maar vast klaar, want die ga je vast en zeker nodig hebben. Maar dan kan je wel genieten van heerrlijke, crunchy shrimptaco’s. Love them!! Eet smakelijk!

Liefs,

Suus

Geef een reactie